Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai étel receptek képes leírás - Kínai éttermek.tlap.hu
részletek »

Kínai étel receptek - Kínai éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaiettermek.tlap.hu » Kínai étel receptek
Keresés
Találatok száma - 17 db
Egyszerű kínai receptek

Egyszerű kínai receptek

Sokan kedvelik a kínai ízeket, és gondolják úgy, hogy a kínai ételek elkészítése különleges főzési gyakorlatot vagy bizarr alapanyagokat igényel. Pedig a legtöbb kínai ételt könnyen és gyorsan megvalósíthatjuk otthon is, amely sokkal olcsóbb és egészségesebb, mint a kínai gyorsbüfékben vagy szupermarketekben vásárolható kész-félkész termékek. A tutitippek oldalain olyan egyszerű kínai recepteket adunk közzé, amelyeket magunk is kipróbáltunk, és az elkészítésük valóban nem ördöngős..

Fára mászó hangya (kínai tészta) recept

Fára mászó hangya (kínai tészta) recept

Ezt a bizarr nevű, de annál finomabb kínai egytálételt először egy étteremben ettem - nem álkínai büfében, hanem valódi, jóravaló étteremben. Pikáns, fűszeres, illatos, nagyon eteti magát! Az eredeti receptben szójabab-paszta is szerepel, ezt váltottam ki a sűrű, ízletes Hoisin-mártással - ami máskülönben a kedvencem, sokkal jobb és intenzívebb ízű, mint a szójaszósz, minden kínai ételhez csak ajánlani tudom!

Görögszénamag

Görögszénamag

Ázsiai csodaszer A görögszéna Nyugat-Ázsiában és a Földközi-tenger vidékén őshonos, már az egyiptomiak, görögök és rómaiak is használták. Levelének alakja miatt görög lepkeszeg néven is találkozhatunk vele. A fitotékákban fenő grék néven is árusítják, angol neve fenugreek. Ázsiában és a Közel - Keleten, Görög- és Törökországban, de még a Balkánon is ismert fűszer. Zöld levelét és friss hajtásait is fogyasztják, és kedvelt a hosszú hüvelyű termésében megbúvó sárgás színű, aromás magocska is. Asian miracle

Kína gasztronómiája

Kína gasztronómiája

A kínai ételekről általában Kínai ételek, kínai konyha: A kínai konyha népszerűsége a kilencvenes évek óta immár Magyarországon is megkérdőjelezhetetlen, sokan már otthon is megpróbálkoztak kínai fogások elkészítésével - lássunk hát egy rövid ismertetőt Kína alapvető ételeiről. - A híres Fu-yung is elképzelhetetlen tojásfehérje nélkül. Másik jól ismert étel az ezeréves, vagy százéves tojás, amit a tojás zöldes színe miatt az európai ember mindig idegenkedve fogad. Megkóstolva ez a vélemény bizonyára megváltozik.

Kínai ételek receptje a Jólkifőztemen

Kínai ételek receptje a Jólkifőztemen

Kínai ételek receptje a Jólkifőztem.hu-tól. A Knorr séfjei egy kis ázsiai hangulatot varázsolnak a konyhádba. A legfontosabb dolog, amire szükséged lehet egy jó recept. Ezt garantáljuk, hogy megkapod, sőt az ételek elkészítését nyomon is követheted a fotókon keresztül. Részletes leírást olvashatsz a főzés menetéről. Egyes receptekhez még videó is is tartozik, hogy a dolgodat jelentősen megkönnyítsük. Ha pedig elakadnál valamiben, a séftippek menü lesz a segítségedre, ahol a kezdő lépésektől egészen a profi tippekig nyújtunk segítséget.

Kínai ételkészítés otthon

Kínai ételkészítés otthon

Sokféle kínai konyhát különbözetethetünk meg, szinte lehetetlen kategóriákba sorolni őket, a bölcsek fel is hagynak a próbálkozással. Mivel természetünkből adódóan elég nagy kísértést érzünk arra hogy csak azért is elemezzünk, ezért hát Szabó Ernő, Szigeti Andor féle besorolást ajánlom, amely szerint öt csoportba különíthető a gasztronómiaiai térkép. Az igazsághoz tartozik továbbá hogy ők már végigrágták ezen magukat, ne zavarjuk meg eme végeredményt.

Kínai ételrecepterk

Kínai ételrecepterk

Sokféle kínai konyhát különbözetethetünk meg, szinte lehetetlen kategóriákba sorolni őket, a bölcsek fel is hagynak a próbálkozással. Mivel természetünkből adódóan elég nagy kísértést érzünk arra hogy csak azért is elemezzünk, ezért hát Szabó Ernő, Szigeti Andor féle besorolást ajánlom, amely szerint öt csoportba különíthető a gasztronómiaiai térkép. Az igazsághoz tartozik továbbá hogy ők már végigrágták ezen magukat, ne zavarjuk meg eme végeredményt.

Kínai gasztronómia jellegzetességei

Kínai gasztronómia jellegzetességei

A buddhizmus széleskörűen hozzájárult ahhoz, hogy a kínai konyha a legegészségesebb, legkiegyensúlyozottabb és legízletesebb legyen. A buddhista hívők vegetáriánus étrend szerint étkeztek. Jól ismerték az ételek tápértékét, élelmiszerforrásaik szűkös volta ellenére is kielégítően táplálkoztak.

Kínai konyha

Kínai konyha

Kínai ételrecepteket bemutató weboldal. Az egyszerűbbektől az összetettebb kínai receptekig található az oldalon. Nehézségi fokozatot mutatják, érthetően leírják a lépéseket, így a főzés már gyerekjáték.

Hirdetés
Kínai konyha receptek

Kínai konyha receptek

Kínai konyha recepjeit felsorakoztató weboldal, ahol szemet gyönyörködtető, izlelőbimbót izgató fényképekkel illusztrálják. Lehetséges népszerűség és ABC szerint is rendezni, így a kezdők is tudnak válogatni, de a már rutinosak is megtalálják könnyedén a keresett művet.

Kínai kulináris oldal

Kínai kulináris oldal

Császári tészta - Kína recept A gombát engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk benne 2-3 órán át, majd csöpögtessük le. A megtisztított, felkockázott húst pirítsuk meg egy evőkanál olajon, majd dolgozzuk hozzá a keményítőt, valamint a bort és rotyogtassuk még néhány percig. Közben fűszerezzük sóval és borssal. A maradék olajon süssük meg a gombát, majd dolgozzuk hozzá a felszeletelt hagymát és répát. Ezután a megtisztított garnélarákot, valamint a szójacsírát keverjük hozzá és jól süssük át. Há kész forgassuk össze a húsos keverékkel és kanlazzuk a tölteléket az előzőleg 3-4 percre beáztatott és lecsöpögtetett palacsintákba. Göngyöljük fel és egy kis olajon pirítsuk meg mindkét oldalát, közben locsolgassuk meg a szójaszósszal.

Kínai receptek

Kínai receptek

A finom receptek oldalon nagy mennyiségű és változatos kínai cepeteket találhatunk. Bevezet a kínai gasztronómia alapjaiban, de a bonyolúltabb ételekből is gyűjtöttek a kínai ételt kedvelő otthoni szakácsok kedvére.

Kínai receptek Terebes úrtól

Kínai receptek Terebes úrtól

Feketebabos hal Hozzávalók: 1 db 60 dekás hal (tengeri vagy édesvizi), 4 gerezd fokhagyma, 2 darabka kb. ujjnyi nagyságú friss gyömbér, 3 csilipaprika, 1 kis doboz kínai feketebab konzerv, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál ecet, 1 csipet keményítő a fokhagymát, az egyik darabka gyömbért, 1 kávéskanál sót és borsot tegyünk mozsárba és törjük össze. Az így keletkezett krémmel kenjük be a halat kívül-belül, és hagyjuk egy órát állni. Ezalatt vágjuk fel a másik gyömbért és az egyik chilipaprikát vékony csíkokra hosszanti irányban. Keverjük össze az olajat, ecetet és a szójaszószt, adjuk hozzá a gyömbért és a chilit, majd a leöblített feketebabot. Helyezzük a halat egy tűzálló tálba, öntsük rá a feketebabos keveréket és pihentessük 15 percig. Ezután tegyük gőz fölé a tálat és letakarva pároljuk 40 percig.

Kínai receptkülönlegességek

Kínai receptkülönlegességek

Az oldalon található receptek mind kipróbáltak. Megtaláhatóak a vegetáriánus kínai receptek és a jól bevált tradiciónális receptek egyaránt, tetszetős fényképpekkel illusztrálva az elkészült remekműveket.

Kínai-diéta távolkelet rajongóknak!

Kínai-diéta távolkelet rajongóknak!

Kínai-diéta távolkelet rajongóknak! Ezzel a diétával csökkentheted a testsúlyodat, ugyanakkor kényeztetheted az ízlelőbimbóidat is! Fogyj, és tekints be a kínai konyha ízvilágába! Mivel a kínai konyha fő alapanyagai - a hal, a rákféleségek, a csirke és a zöldségek - kalóriaszegény ételek, és mert az elkészítési mód, valamint a fűszerezés is zsírégető hatású, így minden mozzanata elősegíti a súlycsökkenést.

Mindmegette kínai receptjei

Mindmegette kínai receptjei

Gyömbéres hal gőzben párolva A gyömbért megpucoljuk, karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát - az egész fejet - vékonyan felkarikázzuk. Olajat hevítünk egy wokban, beledobjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a szójaszósszal. Lehűtjük, beletesszük a halfilét, majd egy éjszakán át pácolódni hagyjuk. Másnap leszűrjük a szóját, és a hagymás-gyömbéres halat a bambuszgőzölőbe tesszük. Forró gőz fölött 5-7 percig pároljuk. Közben a leszűrt szójaszószt felforraljuk. Rizzsel tálaljuk a halat, a szójaszószt mellé kínáljuk.

Szecsuán és Tokaj

Szecsuán és Tokaj

Kínai ételek megjelenése egy magyar borvidék boraihoz párosítva meglehetősen szokatlannak és sokak számára talán szentségtörőnek is számít. Márpedig ez történt. A feladat egy cseppet sem egyszerű, ellenben igazán pikáns.

Tuti menü