Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek Kínáról képes leírás - Kínai éttermek.tlap.hu
részletek »

Érdekességek Kínáról - Kínai éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaiettermek.tlap.hu » Érdekességek Kínáról
Keresés
Találatok száma - 10 db
Élet Kínában

Élet Kínában

Minden évben megesik a pekingi egyetemen, hogy kulturális fesztivált szervez október utolsó hétvégéjén, így történt október 28.-án is (de rég volt az). Elkezdtük a készülődést és tervezgetést, már jó régen a fesztivál előtt, igaz mi magyarok csak ketten vagyunk errefelé, de a követség is nagyon sokat segített nekünk, plusz megkértek nagyon sok magyart aki még errefelé tanul, hogy jöjjenek már be segíteni, mert el kellene...

Étkezések Kínában

Étkezések Kínában

A szokatlan formák, színek, ízek és némi kézügyességet kívánó evőeszközeik miatt sokan idegenkedve, inkább biztos távolságból szemlélik. Vannak azonban - szerencsére egyre többen - akik eléggé nyitottak, vagy kellő kísérletező kedvvel megáldottak ahhoz, hogy közelebbről is meg ismerkedjenek ezen kultúrák konyháival.

Hongkong, az éttermek városa

Hongkong, az éttermek városa

Hongkong a szupermodern felhőkarcolók és a kisemberekkel zsúfolásig tömött lakótömbök találkozása. Ezernyi éttermével, kis kifőzdéjével méltán pályázhatna az éttermekkel legjobban ellátott város címért. Egy biztos, itt nem marad éhesen senki!

Kína

Kína

A Kínai Népköztársaság, ismertebb nevén csak Kína (egyszerűsített kínai írásmóddal 中华人民共 和国, pinjin: Zhōnghuá Rénmín Gónghéguó, magyaros átírásban: Csunghua Zsenmin Kunghokuo) Kelet-Ázsia legnagyobb országa, amely egyben túlmutat régióján, mivel mind Közép-Ázsiában, mind a tengeren vannak területei. Az ország 1949-től kezdve kettéosztva él: a Kínai Népköztársaság, Peking (北京, Běijīng) fővárossal, illetve a Tajvan (台灣, Taíwān) szigetéből és annak környékéből álló Kínai Köztársaság, Tajpej fővárossal. Eleinte az utóbbit ismerték el nemzetközileg (még az ENSZ Biztonsági Tanácsában is tajvani képviselők ültek), ám az 1970-es években tapasztalt amerikai-kínai közeledés után megváltozott a helyzet. Bár ma nem tekintik önálló államnak Tajvant, az amerikai erők mindeddig megakadályozták, hogy a Kínai Népköztársaság bekebelezze.

Kína történelme

Kína történelme

A kínai történelemben a hagyomány szerint a Xia-dinasztia volt az első (i.e. 21-16. sz.). Ezután a Shang-dinasztia következett (i.e. 16-11. sz.), ekkor alakult ki az írás viszonylag végleges formája, elkezdtek a selyemmel, mezőgazdasággal, bronzkohászattal foglalkozni. A következő a Nyugati Zhou-dinasztia volt (i.e. 11 sz. - 770), majd a Keleti Zhou, melyet még további két korszakra bontunk: a Tavasz és Ősz korszak (i.e. 770-476) és a Hadakozó Fejedelemségek korszaka (i.e. 475-221). Ekkor már a vaskohászat tört magának utat, így fejlődött a mezőgazdaság. Társadalmi fejlődés is megfigyelhető, hiszen a Tavasz és Ősz korszakban több mint 140 fejedelemség volt, ezzel szemben a Hadakozó Fejedelemségek korszakára csak a hét legfontosabb fejedelemség maradt. A Qin-dinasztia (i.e. 221-207) megdöntötte a Keleti Zhou-t, és egy többnemzetiségű hűbéri államot hozott létre. Fejlődött a közlekedés, egységes lett az írott nyelv, a pénz és súlymértékrendszer. A Nyugati Han-dinasztia (i.e. 206-i. sz. 24) idején tovább fejlődött a mezőgazdaság, a tudományok, a kultúra valamint fellendült a kereskedelem, és a Keleti Han-dinasztia (25-220) ezt fejlesztette tovább. A korszak fontos fejlesztése a papír tökéletesítése. Azonban a korszakban politikai, társadalmi problémák jelentkeztek, több parasztfelkelés ütötte fel a fejét. Ezután a Három Királyság (220-280), Qin (265-420), Déli és Északi dinasztiák

Kínai Kereskedelmi és Információs Központ honlapja

Kínai Kereskedelmi és Információs Központ honlapja

A magyarországi Kínai Kereskedelmi Információs Központot, kínai befektetők csoportja alapította 1998-ban. Tevékenységünk a Magyarország valamint az EU tagállamai és Kína közötti kereskedelmi, gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztését, kibővítését szolgálja. Kína négy városában, Pekingben, Nanjingban, Shanghai-ban, és Tianjinben, valamint az európai Hollandiában működő közvetítő-partnerirodáink, illetve a kínai-magyar kapcsolatokkal foglalkozó szakértőink, munkatársaink nyelvtudása és széles körű tapasztalataink segítségével. Megbízásaink során elsődleges elvünknek tekintjük mindkét fél érdekeinek képviseletét.

Magyar üzleti élet kínai szemmel

Magyar üzleti élet kínai szemmel

Milyen nehézségekkel (jogi, kulturális, mindennapi) néznek szembe a kínaiak Magyarországon? Milyen szolgáltatások, termékek iránt van igény a kínaiak körében a magyarok részéről? Hogyan tudnák a magyar cégek vonzóbbá tenni magukat kínai cégek felé? Mit olvasnak a kínaiak Magyarországon? Hol és hogyan érdemes a magyar cégeknek meghirdetni magukat? Hogyan tud egy magyar cég Kínában hirdetni? Mindezt tudnia kell annak, aki Kínában vágyik üzleti sikerre. A válaszokhoz azonban helyismerete kell. Ebben segít a ChinaCham Hungary november 6-i rendezvénye.

Magyarok kínában

Magyarok kínában

étál a magyar ember Sanghajban, a sohasem alvó városban, ahol éjszaka is nyüzsgő élet zajlik, és keresi a magyar árukat. Hiszen azt látja, hogy ott aztán mindent el lehet adni. De hol vannak a magyar áruk? Hiszen Magyarország tele van kínai termékkel, cserébe hol vannak a mi dolgaink? Szinte sehol...

Megszüntetik Kínában a bizarr ételneveket

Megszüntetik Kínában a bizarr ételneveket

Elhagyják a bizarr, ugyanakkor különleges, tradicionális ételneveket a kínai éttermek, hogy a pekingi olimpiára érkező külföldiek számára megkönnyítsék az étlapról való választást. Az éttermek célja az, hogy az ötletes, de néha megdöbbentő elnevezések elhagyásával felkeltsék a nyári játékokra látogató mintegy 500 ezer turista érdeklődését a specialitások iránt.

Hirdetés
Teatagozat

Teatagozat

A Kínai Kulturális és Művészeti Központ 1995-ös alapítás óta, a mai napig megtartotta különleges, - a kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre alapozott működési rendjét, napjainkig jelentős fejlődési szakaszokon ment keresztül. Mára kulturális-, sport-, és művészeti területeken eredményeket elérve, kivételes lehetőséget kínál minden Kína-, és a kínai kultúra iránt érdeklődő számára. Hosszú évek óta, aktívan foglalkozik a kínai hagyományos művészetekkel-, így a kínai teakultúrával is; 2005-ben létrehozta Teatagozatát, ahol a kutatás-, gyakorlás és oktatás már szervezett keretek közt, világos és egymásra épülő tematika alapján folyik.

Tuti menü