Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kínai gasztronómia képes leírás - Kínai éttermek.tlap.hu
részletek »

A kínai gasztronómia - Kínai éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaiettermek.tlap.hu » A kínai gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 11 db
A kínai konyha fűszerei

A kínai konyha fűszerei

A kínai konyha jellegzetessége, hogy rendkívűl változatos fűszerezéssel készítik az ételeket. Az emberek többsége, csak találgat, hogy a kínai éttermek színes pultjaiban található finomságok milyen fűszrektől kapják különleges ízvilágukat. Cikkünkben elkezdünk ismerkedni a kínai konyha jellegzetes fűszereivel.

Az ötödik alapíz

Az ötödik alapíz

Az élelmiszerekben fellelhető E-számokra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint az emberiség elsőszámú ellenségeire, és különösen így van ez, ha a nátrium-glutamátról van szó. Az E621 néven is futó ízfokozót látásromlásért, idegrendszeri károsodásért és a kínai étterem szindróma néven ismertté vált allergiás rohamért is felelőssé teszik, ugyanakkor külön receptorunk van az ízlelésére, megtalálható az anyatejben, az ázsiai konyhában emberemlékezet óta használják, sőt az ötödik alapízt tisztelik benne. Vajon miért van mégis ilyen rossz híre?

Ázsiai Ízek

Ázsiai Ízek

Az új ázsiai éléskamra, ízesítők és alapanyagok szójegyzéke. Van szó itt zöldségeről és zöldfűszerekről, szószokrók, ízesítőkről és tovább egyéb fűszerekről is egyaránt. Emellett a tésztafélék és azok csomagolóanyagaik közötti kapcsolatot is feltári számunkra többek között.

Eddig csak étteremben etted? Mostantól magadnak főzöd!

Eddig csak étteremben etted? Mostantól magadnak főzöd!

Van jó néhány olyan étel, amit a többség csak vendéglőben eszik ? pedig nem nehéz elkészíteni őket. Rájuk lehet szokni otthon is! A recepterk között megtalálható a Csirkecurry, vagy a Ramen, illetve a Gong Bao csirke is.

Hogyan étkeznek Kínában

Hogyan étkeznek Kínában

A kínaiak - jelen tudásunk szerint - mindent annyiért és olyan minőségben készítenek el, ahogy a kedves megrendelő parancsolja. Ez alapján áll össze Magyarországon a kínai koszt is. De mi van akkor, ha minden külső kényszer nélkül, saját maguknak főznek, saját ízlés szerint, saját hagyományaiknak megfelelően? Alábbi mintavételünk a Kínai Népköztársaság Tianjin nevű, nyolcmilliós városkájából származik

Kínai gasztronómia jellegzetességei

Kínai gasztronómia jellegzetességei

A buddhizmus széleskörűen hozzájárult ahhoz, hogy a kínai konyha a legegészségesebb, legkiegyensúlyozottabb és legízletesebb legyen. A buddhista hívők vegetáriánus étrend szerint étkeztek. Jól ismerték az ételek tápértékét, élelmiszerforrásaik szűkös volta ellenére is kielégítően táplálkoztak.

Kínai konyha - egyszerűen

Kínai konyha - egyszerűen

Kylie Kwong filozófiája a következő: használjuk a legfrissebb alapanyagokat, és készítsük el a lehető legegyszerűbben őket, megőrizve a természetes ízeket. A legfontosabb hozzávalók bárhol beszerezhetők, Kylie receptjei pedig barátságosak és őszinték.

Phoenix Wolf konyha eszközei

Phoenix Wolf konyha eszközei

Az alábbiakban megpróbálom összefoglalni azokat az eszközöket, amelyeket én használni szoktam a főzéseim során. A célom olyan lista készítése, amely révén egy teljes konyha felszerelhető és abban a leírt ételek elkészíthetők. Semmi professzionális leírásra ne számítson senki. A leírtak nagy része gyakorlott szakácsoknak trivialitás, és nem is biztos, hogy mindenben egyezik a véleményünk. Sőt, természetesen ez nem jelenti azt sem, hogy csak ilyen cuccokkal lehet célt érni: valójában egy jó szakács, jó alapanyagokból a leggyengébb eszközökkel is jobb eredményt produkál, mint aki a legjobb minőségű eszközökkel, de tehetség/érzék/gyakorlat nélkül vág bele. A lényeg itt is inkább azon van, hogy a jó felszereléssel adott esetben kezdőlökést adhatunk az ügynek: kivédhetünk bizonyos típushibákat, és könnyebben, gyorsabban eljuthatunk egy fogyasztható végtermékig. Vannak olyan eszközök a listában, amelyek bizonyos ételekhez elengedhetetlenek, vagy legalábbis nehezen pótolhatók: itt igyekszem majd megemlíteni, hogy pontosan mihez is kell ez, és mivel lehet helyette próbálkozni.

Pirított rizstészta csirkemellel

Pirított rizstészta csirkemellel

Imádom a thai/kínai pirított tésztákat, ezért isteni jelnek vettem, amikor Csincsilla néhány hete posztolta a saját receptjét, úgy éreztem, nekem is valami hasonlót kellene főzni (vagy sütni?). Hosszú idő óta próbálom előállítani azt a fajta thai tésztát, amit a bevásárlóközpontok thai büféjében lehet kapni, tudjátok azt a helyben elkészítem-feldobom-rázogatom tésztát. De nekem valahogy mindig hiányzik belőle valami. Most megfogadtam, hogy hosszas kutatás fogja megelőzni a kivitelezést. Két napig bújtam a netet, hasonlítgattam a recepteket, aztán végül ezt alkottam.

Hirdetés
Terebess fűszerkalauz

Terebess fűszerkalauz

Színes fotókkal illusztrálva mutatja be a kínai fűszerek széles skáláját, részletesen taglalva, hogy melyik fűszer micsoda, mire használják, hogy néz ki és miként nevezik még. Ezen kívül még a kínai gasztronómia eszközeibe is bepillantást nyújt.

Wing Tsun Kung Fu, Szeged

Wing Tsun Kung Fu, Szeged

Kínai ételek, kínai konyha: A kínai konyha népszerűsége a kilencvenes évek óta immár Magyarországon is megkérdőjelezhetetlen, sokan már otthon is megpróbálkoztak kínai fogások elkészítésével - lássunk hát egy rövid ismertetőt Kína alapvető ételeiről

Tuti menü